fbpx

Rood op je bankrekening of op je kaken?

15 september 2022

Extra budget nodig om de herfstmaanden door te komen? Jouw bank heeft dé oplossing! Ga gewoon in het rood op je zichtrekening! Je betaalt slechts >9% rente! Koopje!!

Cynisch bedoeld uiteraard… 😵‍💫

Bron: Het laatste nieuws. https://www.hln.be/geld/kbc-adverteert-met-tijdelijk-onder-nul-gaan-aan-9-rente-om-herfstmaanden-door-te-komen~a783ecf2/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Budgetfaciliteit

De (energie)prijzen zijn gigantisch gestegen. Dat is het minste wat we kunnen stellen… Het aantal mensen met geldproblemen neemt dan ook drastisch toe helaas.

De banken spelen daar handig op in door een ‘budgetfaciliteit’ aan te bieden. Bijvoorbeeld heb je de mogelijkheid om bij een bank €750 in het rood te gaan op je zichtrekening. Het verschuldigde bedrag moet je binnen de maand terug betalen met een rente van maar liefst 9,39%!

Dit is GEEN goede oplossing! Slechts een pleister op de wonde. Bedenk eens, als jij vandaag geld te kort hebt voor een bepaalde aankoop, hoe ga jij dan de volgende maand op wondere wijze wél geld genoeg hebben? Mét extra budget om de gemaakte schulden inclusief rente terug te betalen?

Waar loopt het fout?

September wordt als een typische factuurmaand omschreven. Extra schoolkosten, start van een nieuw hobbyjaar e.d… Klopt! Maar hoe komt het dat jij die facturen niet kan betalen? Je wéét immers dat die facturen eraan komen! De kans is dus heel groot dat dat mede komt door een gebrek aan financieel overzicht/inzicht in combinatie met een fout spendeerpatroon.

Je hoort dit waarschijnlijk niet graag, maar er ligt echt meer aan de basis van het niet kunnen betalen van jouw rekeningen dan alleen de stijgende prijzen.

Geld gaan bij lenen (want dat is wat in het rood gaan op je zichtrekening werkelijk is) is dus echt geen oplossing. Je graaft enkel een (extra) put waardoor je de neerwaartse spiraal in stand houdt.

Een bank is geen liefdadigheidsinstelling. Door in het rood te gaan op je zichtrekening spijs je er enkel de portemonnee van de bank mee en maak je jezelf alleen maar armer.

De oplossing

Ja maar wat is dan wel de oplossing hoor ik jou vragen?

Go back to basics! Werk aan je money mindset en motivational beliefs, creëer overzicht, maak een planning, pak je spendeerpatroon aan, enz.

Het is echt mogelijk om in deze tijden van gigantische prijsstijgingen toch een financieel geruster leven te leiden!!

Weet je toch niet goed waar te beginnen? Dan hebben wij het ideale E-book voor jou geschreven. Het beste van al?
Het is HE-LE-MAAL gratis! Download het via onderstaande link

Gratis gids: Start to finance

Blog geschreven door: Jelissa

WELCOME

Categorieën

You May Also Like…

F*ck money stress

F*ck money stress

Fuck Money Stress Wat zeg je? De prijzen zijn enorm gestegen de laatste tijd? Dat was me echt nog niet opgevallen!...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mmmm cookiessss.