Oh help, de spaarrekening is deze maand weer niet aangevuld. Oops!
Ja ook ik maakte mij er in het verleden wel eens schuldig aan. Ik sloeg mijn maandelijkse storting naar de spaarrekening regelmatig een keer over. Wanneer je dan plots een grote uitgave moet doen… Heb je pech! Die mooie nieuwe bikini van vorige maand zal deze factuur niet betalen.
Sparen is voor veel mensen een opgave. Een niet zo hele leuke opgave, omdat veel mensen enkel sparen voor essentiële zaken. Grote rekeningen, kosten aan de auto, kosten aan het huis,… Wat als we nu eens zouden sparen voor een persoonlijk doel? Een leuke extra die je mag uitgeven aan wat je zelf wil!

Ik ben daarom gestart met de 52 weken spaar challenge

52 weken lang gaan wij samen kleine bedragen sparen! Deze bedragen zullen variëren van €1 tot €52. Tot we uiteindelijk op een bedrag van €1378 uitkomen. Dat is een leuke extra, toch?! Aangezien je geen honderden euro’s per maand hoeft opzij te zetten, zal je dit relatief minder hard voelen. Het is een aangename manier om jezelf een leuke extra te gunnen.

 

Elke week zal er een story op mijn Instagram (@balancedliving.d) verschijnen met het bedrag van de week. Elke maand kan je ook een post op mijn feed terugvinden waarin ik de bedragen van die maand zal samenvatten. Er volgen ook leuke updates, nieuwigheden en motivatie van je medespaarders!

 

 

Ik geef je enkele tips om goed te starten

  • Bedenk voor jezelf een spaardoel. Dit zal er voor zorgen dat het makkelijker vol te houden is. Het gaat ook voorkomen dat je aan het geld gaat zitten. Dit kan bijvoorbeeld een leuke reis zijn, een nieuwe fiets,… verwen jezelf een keertje!
  • Open bij voorkeur een nieuwe spaarrekening. Als je dit bedrag gaat sparen op je huidige spaarrekening zal je moeilijker het overzicht behouden. Het is nog zo leuk om in 1 oogopslag je vooruitgang te zien!
  • Je kan ook een afgesloten pot gebruiken om in te sparen. Je zal hem moeten stukmaken om aan het bedrag aan te kunnen.
  • Vraag je gratis template! Stuur een mailtje naar info@balancedliving.be en ik bezorg je alle info en zaken die je nodig hebt. Je krijgt van mij een leuke template die je kan printen of je kan kiezen voor een invulfile die automatisch voor jou alles gaat Berekenen.