fbpx

Waarom jij met een budgetcoach wil samenwerken.

19 juni 2022

Steeds vaker hoor en lees je in de media dat de armoede in Vlaanderen groter en groter wordt. Steeds meer en vaak jongere personen komen in de financiële problemen. De inkomens stijgen niet zo snel als dat het leven duurder wordt. De vaste lasten swingen de pan uit en vaak gaat daar het inkomen al voor een groot deel aan op. Ook wisselende stromen van inkomsten en daarbij het gebrek aan financiële geletterdheid zorgen voor stress en grote zorgen.

Er is toch niets moeilijk aan omgaan met geld**?**

Daar waar het voor de ene een evidentie is om op de juiste manier met geld om te gaan, is het voor de andere een hele opgave en iets dat heel wat voeten in de aarde heeft. Het lijkt misschien als iets heel makkelijk, maar geld uitgeven is meer dan een papiertje uit je portemonnee halen en het vervolgens uitgeven.

Wij hebben in Vlaanderen een groot aanbod aan opleidingen en een heel duidelijk leerplan.

Jammer genoeg is er in dit leerplan nog steeds onvoldoende ruimte om jongeren voor te bereiden op het dagelijkse leven en de kosten dat dat met zich meebrengt. Dit is dan ook de reden dat men vaker in de problemen komt wanneer het eenmaal tijd is om het nest te verlaten en op eigen benen te staan.

Het nut van een budgetcoach.

Er is een sterk stijgende vraag naar coaching, educatie en kennis op het vlak van persoonlijke financiën. Budgetcoaching is dé manier om aan de relatie met geld te werken en het gedrag aan te pakken om financiële rust te vinden. Het is de missie van de budgetcoach om problematische situaties een stapje voor te zijn.

Wat doet een budgetcoach?

Een budgetcoach begeleidt mensen met het op orde krijgen van hun persoonlijke administratie en financiële huishouding. We ondersteunen mensen in het financieel zelfredzaam worden. We leren aan om op een verantwoorde manier met geld om te gaan zodat men daarna in staat is om zelf op een efficiënte manier de geldzaken te regelen.

We richten ons op de dagelijkse administratie, inkomsten, uitgaven en budgetten van personen. We maken een overzicht, stellen een duidelijk plan op en gaan aan de slag met onze coachee om samen een gezonde financiële levensstijl te creëren en zo een betere toekomst tegemoet te gaan.

Wat als er al schulden zijn**?**

Helaas zetten mensen de stap naar een budgetcoach vaak te laat waardoor er al sprake is van schulden. Maar ook dan kan je op ons rekenen. We bekijken samen de schuldenlast en maken een plan van aanpak op om de schulden weg te werken. Ben je te diep verzonken? Dan bekijken we samen naar welke instanties we je kunnen doorverwijzen. We laten jou niet zomaar in de steek.

Waarom budgetcoaching voor IEDEREEN nuttig is.

Kiezen voor budgetcoaching is kiezen voor een lange termijn oplossing. We bieden structurele oplossingen aan en vermijden op die manier dat mensen voor een langere tijd beroep op ons moeten doen. Budgetcoaching is een korte interventie waarna men op een duurzame manier verder kan.

Een budgetcoach is er voor iedereen, niet alleen voor mensen met een laag inkomen en/of schulden. Ook mensen in een gezonde(re) financiële situatie worden begeleid om meer over te houden aan het einde van de maand. Hoe dat kan? Ik illustreer het met een voorbeeld…

Stel, jij volgt een coaching traject van €600 voor 3 maanden. De eerste maand slaag je er al in om €100 over te houden. De twee maanden daarna telkens €150. Dat wil zeggen dat je reeds €400 terug hebt verdiend door dit traject. Wanneer je de komende 9 maanden dit verder zet zal er een totale besparing van €1750 plaatsvinden. Conclusie: je investeert €600 en verdient €1150 in dat jaar. Zet je deze trend voort dan zal er elk jaar €1800 extra gespaard worden door in een budgetcoach te investeren…

Djennah – De Budget Brunette

Als De Budget Brunette hielp ik de voorbije jaren al honderden mensen naar een financieel vrijer leven. Het is mijn missie om geld voor iedereen opnieuw een leuk en bespreekbaar onderwerp te maken. Ik geef eerlijk advies en luister met oprechte interesse naar de dingen die jou zorgen baren.

Wat mij als coach uniek maakt in mijn vak is de ervaringsdeskundigheid die ik heb. Ik heb harde lessen geleerd uit enkele financieel zware jaren en deel deze kennis dan ook maar wat graag met jou. Gezien het feit dat ik het zelf meemaakte ben ik de geknipte persoon om jou op de juiste weg te helpen. Want zeg nu zelf, zou jij zwemles volgen bij iemand die zelf niet kan zwemmen?

Ben jij zelf opzoek naar een coach? Bezoek mijn website via https://www.budgetbrunette.be/aanbod

Ben jij gebeten om zelf coach te worden? Lees hier alle info: https://www.budgetbrunette.be/STBC

Gastblog geschreven door: Firesparkles

WELCOME

Categorieën

You May Also Like…

F*ck money stress

F*ck money stress

Fuck Money Stress Wat zeg je? De prijzen zijn enorm gestegen de laatste tijd? Dat was me echt nog niet opgevallen!...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mmmm cookiessss.