fbpx

Als ik maar meer zou verdienen.

13 oktober 2022

Ever heard of lifestyle inflation? Levensstijl inflatie betekent dat je je uitgaven mee laat stijgen navenant je inkomsten. Dus hoe meer geld je verdient en beschikbaar hebt, hoe meer geld je ook gaat uitgeven. Vaak is levensstijl inflatie iets wat onbewust en ongemerkt je leven insluipt, met alle gevolgen vandien.

Levensstijl inflatie is NIET gelijk aan inflatie

‘Ja maar, en wat met die stijgende prijzen? Het is toch gewoon logisch dat we steeds meer geld gaan uitgeven?’ Klopt, dat is wat we inflatie noemen. En dat staat helemaal los van levensstijl inflatie.

https://images.unsplash.com/photo-1602696989785-703c3e4fd0cc?ixlib=rb-1.2.1&q=80&cs=tinysrgb&fm=jpg&crop=entropy

Wat is dan het verschil?

Als je onvoldoende bewust met je geld omgaat, dan ga je leven en uitgeven naar wat je hebt. Dus alles wat op je rekening beschikbaar is gaat op, gewoon omdat het kan.

Neem nu opslag van je loon. Je hebt meer geld ter beschikking. Dat extra geld zou je kunnen sparen. Je kwam voordien immers ook rond met minder. Maar wat er meestal gebeurt, is dat dat geld toch uitgegeven wordt aan hebbedingetjes. Luxe. Spullen waarvan we onszelf wijsmaken dat we ze nodig hebben. Hoppa, en er wordt weer niets gespaard.

Bovendien gaan we deze nieuwe standaard al snel als onze nieuwe normaal gaan beschouwen. We raken gewend aan deze levensstijl en beseffen niet (meer) hoe luxueus deze standaard in feite is. Daardoor voelt het ook zeer moeilijk tot onmogelijk om terug met minder te gaan leven. We zijn dus tot het resultaat gekomen dat onze nieuwe levensstijl duurder is geworden. We hebben dat geld dus ‘nodig’ en kunnen niet meer met minder.

Welkom in de rat race!

Dit is een cirkel die doorgaat en doorgaat en zich steeds opnieuw herhaalt. Totdat je er door wordt ingehaald. Je bent immers verplicht om dezelfde hoeveelheid geld te blijven verdienen om je levensstijl te kunnen bekostigen. Minder verdienen is gewoon geen optie. Doe je dat wel, dan kom je in de schulden terecht. Welkom in de rat race!!

Mensen zijn er op gebrand om de korte termijn behoeften te bevredigen, vaak aangepord door de invloed van anderen. We kennen allemaal het ‘keeping up with the Joneses’-fenomeen’, of het ‘woonwijk-fenomeen’. En als jij denkt daar geen slachtoffer van te zijn, dan moet ik je teleurstellen. Het is vaak zo sluimerend aanwezig, dat we er ons niet eens van bewust zijn. We gaan ons geluk zoeken in spullen, in het materialisme. Hoewel we diep vanbinnen voelen dat dit ons echt niet gelukkiger zal maken op de lange termijn.

https://images.unsplash.com/photo-1517487881594-2787fef5ebf7?ixlib=rb-1.2.1&q=80&cs=tinysrgb&fm=jpg&crop=entropy

Gelukkig kan je er ook aan ontsnappen!

Het begint allemaal bij je mindset en bewustwording. Ga bewuster om met je inkomsten en uitgaven en open je ogen voor je spendeerpatroon! Heb je echt al die zaken nodig om je gelukkig te voelen? Hoogstwaarschijnlijk niet!! Dat weet jij maar al te goed!

Draai jouw levensstandaard beetje bij beetje terug. Begin klein. Maak er geen crash dieet van, dat werkt niet. Ga jouw geluk zoeken in de juiste dingen i.p.v. in spullen. NIEMAND is ooit gelukkig geworden van spullen!

Bedenk wat jouw spaardoelen en dromen zijn en ga daarvoor werken. Zie extra geld als een mogelijkheid om te bouwen aan je toekomst op de lange termijn. Geef daar prioriteit aan.

Die 10de broek of dat extra decoratiestuk zal je echt niet gelukkiger maken. Dat bedrag brengt je daarentegen wél een stapje dichter naar jouw doel. En geloof me, die vele kleine beetjes maken veel sneller één groot dan je denkt. In beide richtingen…  😉

Pas je mindset, je levensstijl en daarbij je koopgedrag aan en zeg vaarwel tegen levensstijl inflatie. Dat je het kunt betalen, betekent nog niet dat het moet. Je zal zien dat ook jij eindelijk meer geld zal over houden aan het einde van de maand!!

Start To Finance

Binnen Budget Brunette lanceerden we een gloednieuw groepstraject om jou te helpen meer geld over te houden! We bekijken samen jouw spendeerpatroon en de onderliggende oorzaken. We gaan samen aan de slag met jouw doelen en dromen! We maken een kick-ass financieel plan op zodat jij 2023 met een gerust hart kan ingaan! En uiteraard nog véél véél meer!!

Meer info en inschrijven  https://www.subscribepage.com/stf

Ben jij jouw financiële kopzorgen beu en wil jij eindelijk rust? Dan zien we jou in het traject!

WELCOME

Categorieën

You May Also Like…

F*ck money stress

F*ck money stress

Fuck Money Stress Wat zeg je? De prijzen zijn enorm gestegen de laatste tijd? Dat was me echt nog niet opgevallen!...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mmmm cookiessss.