fbpx

F*ck money stress

8 oktober 2022

Fuck Money Stress

Wat zeg je? De prijzen zijn enorm gestegen de laatste tijd? Dat was me echt nog niet opgevallen! Moppeke uiteraard… 🥴 We kunnen er gewoonweg niet omheen. Het leven is op korte tijd gigantisch veel duurder geworden zonder dat onze lonen dat compenseren.

Hoe moeten we dat met z’n allen blijven bolwerken?

Ik geef je alvast 5 stappen die jij kan zetten om meer financiële vrijheid voor jezelf te creëren.

Stap 1: mindset

Jaja mindset, daar begint het allemaal mee!

Wij – en daarmee onze mindset en spendeerpatronen – worden met z’n allen enorm beïnvloed van buitenaf, vaak zonder dat we dat door hebben. We dragen beperkende overtuigingen mee uit het verleden.

Tijd om daar vanaf te stappen!

Ja, de prijzen zijn gigantisch gestegen. Maar daar kunnen we helaas niets aan veranderen. We moeten erdoor. Blijven zitten kniezen zal er niet op magische wijze voor zorgen dat de prijzen terug gaan zakken. Tijd om uit de slachtofferrol te kruipen en iets te gaan doen aan die mindset!

Vat de koe bij de hoorns, geloof in jezelf en neem de eerste stappen.

Stap 2: inzicht

Zorg dat je inzicht hebt over je situatie!

Als ik jou nu zou vragen hoeveel geld er exact allemaal binnen komt en weer buiten gaat, zou jij daar dan op kunnen antwoorden? Exact? Tot in detail? Nee?

Dan is mijn volgende vraag: “Is dat goed of is dat slecht dat je dat niet weet?”

Overzicht zorgt voor inzicht! Ik kan het niet genoeg herhalen!

Jij weet wat je te doen staat! Hop, aan de slag!!

https://images.unsplash.com/photo-1566125882500-87e10f726cdc?ixlib=rb-1.2.1&q=80&cs=tinysrgb&fm=jpg&crop=entropy

Stap 3: administratie

Verwant aan de vorige stap; het op orde hebben van je (financiële) administratie.

Dit kan je op verschillende manieren doen. Belangrijk is dat je een methode kiest die bij jou past én dat je die methode ook consequent toepast. Een beetje van dit en een beetje van dat zorgt alleen maar voor chaos.

Zorg dat je ook steeds bij blijft met je administratie. De boel laten ophopen uit angst voor de bedragen oid is NIET helpend. Het houdt enkel en alleen de negatieve spiraal in gang waardoor je achter de feiten blijft aanlopen.

Stap 4: planning

Laat jij je nog steeds verrassen door bepaalde rekeningen? Dat komt omdat jij geen goede financiële planning hebt!

Het is een klusje om te doen. Dat ga ik niet ontkennen. Maar eens het staat brengt het jou zo veel financiële rust! Daarbij vervallen de geleverde inspanningen in het niets.

De allereerste planning is trouwens ook de moeilijkste. Daarna kan je jaren verder en hoef je enkel aan te passen waar nodig.

Stap 5: besparen

Jep, je voelde ‘m misschien al komen. We moeten gaan besparen. En niet alleen door over te stappen op de huismerken. Dat helpt, uiteraard, maar zal de komende periode niet voldoende zijn om rond te komen.

Je hoort het waarschijnlijk niet graag, maar tijden van crisis vraagt soms om drastische maatregelen.

Ook als je denkt dat je niets meer extra kan besparen, daag ik jou uit om nóg een stap verder te gaan!

https://images.unsplash.com/photo-1510312305653-8ed496efae75?ixlib=rb-1.2.1&q=80&cs=tinysrgb&fm=jpg&crop=entropy

Neem je zo vaak mogelijk de fiets? Kan de tweede auto niet de deur uit? Heb je echt al die abonnementen nodig? Misschien kan je wel gewoon de TV verkopen? Dure vliegtuigreizen? Gaan kamperen is echt minstens even leuk!! En zo kan ik nog tientallen voorbeelden geven! Je bent gewend aan een bepaalde luxe standaard. Je beseft zelfs niet eens meer hoe luxe die standaard wel is. Het is jouw ‘normaal’. Daardoor is het héél moeilijk om daar vanaf te stappen. En dan raak je in de problemen. Terwijl je echt net zo’n leuk leven kan leiden met veel lagere uitgaven. Waarom moeten plezier en quality time altijd zo veel geld kosten?!

F*ck money stress!

Om jou te helpen naar meer financiële rust, Hebben wij een nieuwe download voor jou klaarstaan. Deze gratis gids gaat jou op weg helpen naar een financieel vrijer leven.

Blog @Jelissa Vercauteren

WELCOME

Categorieën

You May Also Like…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mmmm cookiessss.