fbpx

Van €20.000 schulden naar budgetcoach, Budget Brunette Djennah viert éénjarig bestaan

24 augustus 2021

€20.000 schulden. Djennah Van Nieuwenhove was slachtoffer van een fraudezaak en raakte diep in de schulden. Als alleenstaande mama van een dochter heeft ze hard gevochten om eruit te geraken. Intussen is ze 2 jaar schuldenvrij, verkocht ze haar appartement en kocht ze haar eigen woning. Een jaar geleden startte ze met De Budget Brunette, om anderen in dezelfde situatie te helpen. Nu gaat ze een stapje verder en wil ze als budgetcoach optreden voor iedereen. “Want er zijn nog heel veel gezinnen zonder schulden met een mooi loon die ook meer geld kunnen overhouden door de technieken die ik hen aanleer.” 

Geen spaargeld en loon volledig op

Want je hoeft niet in schulden te zitten om een budgetcoach onder de arm te nemen. “Zelfs een gezin met tweeverdieners en een mooi loon staan soms op het einde van de maand in het rood. En hebben vaak geen idee waar hun geld allemaal naar toe gaat,” aldus Djennah. Uit onderzoek* blijkt dat 1 op 6 Belgen geen maand kan overbruggen zonder loon, dat ze dus niets op hun spaarrekening hebben staan. Het is voor die gezinnen dat Djennah met De Budget Brunette een verschil kan maken.

Al meer dan 500 mensen aan meer geld geholpen

Op een jaar tijd mocht Djennah al meer dan 500 mensen helpen om beter met hun geld om te gaan. Dat doet ze op verschillende manieren. Zo is er 1-op-1 coaching, maar ook groepstrajecten, workshops en trainingen tot zelfs kant-en-klare invuldocumenten die een inzicht geven in het maandelijkse inkomsten- en uitgavenpatroon. En vanaf 1 augustus vind je De Budget Brunette ook offline in Sint-Niklaas bij de groepspraktijk Gezond op Maat.

Het taboe doorbreken

Naast gezinnen helpen hun budget beter te beheren en te sparen, wil Djennah ook het taboe rond geld doorbreken. “Ik schaamde me enorm dat ik schulden had, niemand wist het en ik durfde er met niemand over praten. Door nu met mijn eigen verhaal naar buiten te komen, merk ik pas hoeveel mensen het eigenlijk moeilijk hebben. Ik word dagelijks overspoeld met berichtjes van mensen die het lastig hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. De Coronacrisis heeft er bij velen serieus ingehakt en ook de schone schijn die iedereen ophoudt op social media, maakt het soms lastig om er open over te zijn.” 

“Daarom startte ik ook De Budget Brunette Podcast, want als ik zelf open en eerlijk ben over mijn verhaal, zullen anderen dat misschien ook sneller doen.”

tekst: Evi Driessen – De contentfabriek
Foto: Liesje Brockley

WELCOME

Categorieën

You May Also Like…

F*ck money stress

F*ck money stress

Fuck Money Stress Wat zeg je? De prijzen zijn enorm gestegen de laatste tijd? Dat was me echt nog niet opgevallen!...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mmmm cookiessss.